Fajari Bertels-Thenu schrijft haar eigen songs en zingt ook graag liedjes van haar helden zoals Eva Cassidy, Lizz Wright en Stevie Wonder. Daarbij werkt ze samen met andere muzikanten of begeleidt ze zichzelf op de piano of de ukelele.

Fajari groeide op in een muzikaal gezin als oudste van 5 kinderen. Herinneringen aan meerstemmig zingen met haar zussen op de slaapkamer en samen optreden voor het woonkamerraam zijn er dan ook te over.

Van jongs af aan trad zij op voor publiek. Als tiener was ze koorleidster en speelde ze in verschillende bands. Met de band David trad zij live op bij NPO Radio 3. Later deed Fajari backingvocalis bij CC Campbell (o.l.v. Humphrey Campbell).

In 2008 won zij een workshop van Mathilde Santing, die plaatsvond tijdens het Women Inc Festival. En in 2010 won zij samen met gitarist en broer Laurenz Thenu de voorronde van Jazz Below the Sea in Almere.

Om zichzelf te ontwikkelen als zangcoach had zij onder andere lessen van Wiebe Peer Cnoese en volgde cursussen over het Universal Voice System van het Universal Voice Institute (Alberto ter Doest ), Vocal Process Ltd (Gillyane Kanes en Jeremy Fisher) en de teacher training bij de John Henny Vocal Studio.